30 Kasım 2012 Cuma

Cheese Pastry



                                                     
  Cheese Pastry   
                                                   
  Dereotlu Peynirli Pogca  

En cok yaptigim pogcalardan biridir dereotlu peynirli pogcam:)) Hem yapimi cok kolay hemde oyle guzel oluyor ki, yedikce yiyesi geliyor insanin, puf puf:)) birde sicaksa himmmmm yummmy yummmyy:)) 

Simdi gelelim tarife:

-500 gr un
-2 yumurta(1 tanesinin  sarisini ayirin, uzerine surmek icin)
-1 tatli kasigi tuz
-1 paket toz maya ( yarim su bardagi ilik su ile erit)
-2 tatli kasigi toz seker
-150 gr peynir
-250 gr tereyag (2 stick)
-Dereotu


Tum malzameleri karistiriyorsunuz ( peynir DAHIL!!) Peynir hamurunda olacak. Hamuru yogurup 20 dakika dinlendiriyorsunuz. Dinlenen hamurunuzdan parcalar koparip sekil veriyorsunuz. Ister yuvarlak, ister benim yaptigim sekli verebilirsiniz. Benim verdigim sekilde ici bos oluyor ama inanin cok lezzetli. Afiyet olsun!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder